Sommer's Automobile Museum Sommer's Automobile Museum

Særudstillinger

Citroën på forkant

Den 30. oktober 2016 åbnedes en spændende udstilling: "Citroën på forkant - Ingeniørkunst i design". Udstillingens tema er netop forkanten; det tekniske og designmæssige forspring som Citroën fik med de vigtige modeller i perioden 1919-1975. Udstillingen viser både de tidlige modeller, som var Europas første samlebåndsproducerede biler, de forhjulstrukne Traction Avant 7 og 11, 2CV, DS og 1970'ernes store: GS og CX. Biler, der ikke kun var stylet af marketingafdelinger, men gennemdesignet i et tæt samarbejde mellem formgivere og konstruktører, der var besjælet af tanken om, at en ny model skulle være et bidrag til udviklingen af bedre biler.

13 biler vil blive udstillet og dækker en periode på 60 år, med en 10 hk model A som den ældste og en CX GTi som den nyeste.

Også André Citroëns egen rolle som en ualmindelig fremsynet og kreativ industrimand med et stort samfundsengagement vil blive belyst på udstillingen.

Bilerne der udstilles er vidt forskellige, f.eks er der jo ikke megen umiddelbar lighed mellem den enkle 2CV, sportscoupéen Citroën SM og en Citroën Kégresse med larvefødder. Men der er lighed i tankegangen bag dem - det er biler, der med samme konsekvens er optimeret, bare til vidt forskellige formål.

Udstillingen løber frem til den 19. marts 2017.
31-oct-2016