Sommer's Automobile Museum

Særudstilling: Jaguar

I anledning af Sommers Automobile Museums fem-års jubilæum som særskilt museum den 1. maj 2009 arrangeredes en specialudstilling om grundlæggeren af Jaguar Cars, Sir William Lyons, hvis kreationer og bilmodeller i hvad man kunne kalde automobilets romantiske tidsalder altid har ligget museets ejer, Ole Sommer, nært på sinde. Siden Anden Verdenskrig og frem til 1971 som mærkets importør i Danmark og således den person, der gennem sit firma E. Sommer skaffede mærket udbredelse og anseelse her i landet. Derefter af veneration og af ren kærlighed som historiker, samler, connaisseur og ikke mindst formidler.

Særudstillingen omfattede de modeller, som Sir William Lyons - Jaguar's skaber - udviklede gennem årene, lige fra motorcykelsidevogne via special karosserier på chassiser som Austin Seven, Wolseley og Standard videre til Jaguar's egne biler, såsom SS1, SS100, Mark IV og Mark V. Efterfulgt af de berømte modeller med XK motorer, herunder Mark VII og Mark IX samt XK serien med 2-personers sportsvogne (XK 120, XK 140 og XK 150). Fulgt af de selvbærende modeller, som Mark I og Mark II samt E-typerne og XJ karosserierne.

En kavalkade af alle disse produkter var udstillet sammen med de berømte væddeløbsmodeller type C og type D.

Udstillingen blev indviet søndag den 10. maj 2009 af Michael Quinn, som er barnebarn af Sir William. Michael Quinn er i dag servicedirektør for London forhandleren af Jaguar, R.A. Creamer, og er medlem af bestyrelsen for Jaguar Museet i Coventry. Michael Quinn deltager også i internationale løb for historiske biler - selvfølgelig altid i en Jaguar.

Sidste dag var søndag d. 20. december 2009.

28-nov-2017